Technologie

technologie-pagina

Het LoRa-netwerk

LoRaWAN™ is een Low Power Wide Area Network en is speciaal ontwikkeld voor draadloze objecten of apparaten die op een lokaal, regionaal of landelijk netwerk zijn aangesloten. LoRa zorgt voor een probleemloze aansluiting van de verschillende slimme apparaten, zonder moeilijke installaties. Daarnaast richt het zich op de belangrijkste facetten van het Internet of Things, zoals mobiliteits- en locatiediensten, maar ook bi-directionele communicatie.

Door een IoT-module aan te sluiten op het LoRa-netwerk, stuurt het versleutelde berichtjes via gateways naar een host, die daarna de berichtjes doorstuurt naar een netwerkserver. U ontvangt de berichtjes als relevante data op uw scherm, waarna u de data kunt gebruiken voor de gewenste doeleinden.

Werking LoRa-netwerk

De communicatie tussen de IoT-toepassing en de gateways is verdeeld over verschillende frequentiekanalen en overdrachtssnelheden. De gateways zijn aan de netwerkserver verbonden door een standaard IP-verbinding, terwijl de IoT-toepassing gebruikt maakt van draadloze single-hop communicatie met een of meerdere gateways.

Via een netwerk van gateways worden de signalen van de applicaties (nodes) opgepikt en doorgegeven aan de netwerkserver. De selectie van de overdrachtssnelheid is een afweging tussen het communicatiebereik en de lengte van het bericht, welk bij LoRa varieert tussen de 0.3 kbps tot 50 kbps. Door de gespreid-spectrumtechniek, storen de berichten elkaar niet. De LoRa-technologie maakt gebruik van de licentievrije ISM-band (in Europa 868MHz). Deze verbinding is volledig versleuteld wat de veiligheid van de data garandeert.

LoRa in Nederland

In Nederland is er een landelijk dekkend LoRa-netwerk door KPN uitgerold en in de buurlanden zijn telecomproviders en bedrijven bezig om hetzelfde te bewerkstelligen. Een alternatief voor het landelijke netwerk van KPN is een eigen small private netwerk (SPN).

Syrinx is lid van de LoRa®-Alliance; een open en non-profit organisatie met leden die geloven dat het tijdperk van het Internet of Things nu is. De leden werken samen om het LoRa protocol wereldwijd succesvol te maken, door kennis en ervaring te delen. Daarnaast zijn wij gewaardeerd ontwikkelpartner van KPN, waardoor wij goed op de hoogte zijn van alle nieuwe ontwikkelingen en mogelijkheden. Als ontwikkelpartner worden wij regelmatig betrokken bij vraagstukken van klanten van KPN en bieden wij samen met KPN oplossingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat deze technologie en de opzet van de LoRa®-Alliance ertoe zullen leiden dat het aantal IoT-applicaties enorm zal gaan groeien. De specifieke kenmerken van deze technologie zullen de gebruikers grote voordelen bieden ten opzichte van bestaande technologieën en applicaties mogelijk maken die tot nu toe onmogelijk waren.

 

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

Telefoon : (088) 5621000
E-mail : sales (at) syrinx.nl
Privacy statement


ontwikkelpartner